Pages

Subscribe:

4 Aralık 2008 Perşembe

Çoban Kebabı

Malzemeler
900 gr koyun eti
3 Çorbaa kaşığı margarin
250 Gr küçüklerinden soğan
2 Adet orta boy domates
4 Adet patates(büyüklerinden)
10 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
2 Su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır.
Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür.
Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır.
Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır.
Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır.
Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir.
Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir.
Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır.
Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak konulabilir.
Çoban Kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız