Pages

Subscribe:

13 Aralık 2008 Cumartesi

Pekmezli Muhallebi


Malzemeler
5 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı pirinç unu
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Tatlı kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : İkişer çorba kaşığı üzüm pekmezi
Mutfak
Zorluk 1
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tereyağını koyun.
Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamını alana dek pişirin.
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın ve soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçak ile dörde kesin (artı şeklini verin).
Üzerine ikişer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirip,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız