Pages

Subscribe:

13 Aralık 2008 Cumartesi

Sakızlı Muhallebi


Malzemeler
4 Su bardağı süt
3 Kahve fincanı un
1.5 Su bardağı toz şeker
1 Damla sakızı(dövülmüş)
1 Kahve fincanı hindistan cevizi
Süslemek için:
Mevsim meyveleri
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Sütü derin bir tencereye alıp un, tozşeker ve damla sakızını ilave edin.
Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar 15 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz muhallebiyi mikserle çırpıp yuvarlak bir kaba dökün.
Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin.
Üzerini hindistancevizi ve meyve ile süsleyin, dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız